Go Back   AstinaGT Forums > Performance & Technical > Forced Induction & Engine Conversions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2007, 09:34 AM   #1
-dc-
Senior Member
 
-dc-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sydney Australia
Car: BA Hatch
Posts: 631
Afm

Hi Guys,

i just wanted to know if somehow it is possible to use the stock Air Flow Meter from a 1.8L BA BP engine on a BPT with the stock BPT computer. the main reason i want to use it is because it looks much neater and better looking and its also alot smaller unit compared to the gate style one used for the BPT and i think it was used on the BG engines too.

thanks
__________________
PARTS FOR SALE!!! Have a look!!CLICK HERE!

MORE PARTS FOR SALE!!! Have a look!!
CLICK HERE TO CHECK IT OUT!!
-dc- is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-12-2007, 11:28 AM   #2
bourbon
The Hairy Mod
 
Join Date: Sep 2005
Location: southside ya'll and North Side, Brissy
Car: MINI Cooper S 2003
Posts: 8,110
keep an eye out on fordlaser...there makin a commodore hotwire afm for the BPTs...get better air flow too...and looks better...andno need to change ecu with it either...
__________________
For All your crash repair panels & lights, clear lights contact us at
PANEL HOUSE 45 RANDALL ST SLACKS CREEK QLD 4127
PHONE : 07 3808 8737 FAX : 07 3808 8735
bourbon is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2007, 11:36 AM   #3
-dc-
Senior Member
 
-dc-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sydney Australia
Car: BA Hatch
Posts: 631
ok thanks, is fordlaser running properly again now? i tried to get on there the other day but it was not letting me
__________________
PARTS FOR SALE!!! Have a look!!CLICK HERE!

MORE PARTS FOR SALE!!! Have a look!!
CLICK HERE TO CHECK IT OUT!!
-dc- is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2007, 12:00 PM   #4
bourbon
The Hairy Mod
 
Join Date: Sep 2005
Location: southside ya'll and North Side, Brissy
Car: MINI Cooper S 2003
Posts: 8,110
as far as i know its fixed now...
__________________
For All your crash repair panels & lights, clear lights contact us at
PANEL HOUSE 45 RANDALL ST SLACKS CREEK QLD 4127
PHONE : 07 3808 8737 FAX : 07 3808 8735
bourbon is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2007, 11:30 PM   #5
zero_cool
Junior Member
 
zero_cool's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Central Coast
Car: KH Turbo Laser
Posts: 201
the Hotwire AFM is still in its production stage, and no the BP N/A AFM will not work on the BPT.
different config, and also totally different sizing with the stock BPT piping.
zero_cool is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2007, 07:19 AM   #6
-dc-
Senior Member
 
-dc-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sydney Australia
Car: BA Hatch
Posts: 631
i dont have any stock BPT pipes anyway, their all custom stainless steel ones. ill have a chat to my auto electrician and see what he thinks.
__________________
PARTS FOR SALE!!! Have a look!!CLICK HERE!

MORE PARTS FOR SALE!!! Have a look!!
CLICK HERE TO CHECK IT OUT!!
-dc- is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2007, 11:48 AM   #7
RedLineResident
Senior Member
 
RedLineResident's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Adelaide
Car: BA V6 Hardtop 5 Speed & 97 Prelude VTIR
Posts: 1,518
is there anyway of removing the airflowmeter and tuning the car to run without it?

sorry to hijack but im just curious because i cant seem to find an AFM on my lude
__________________

"Amateurs practice until they get it right."
"Professionals practice until they can't get it wrong."
RedLineResident is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2007, 12:39 PM   #8
-dc-
Senior Member
 
-dc-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sydney Australia
Car: BA Hatch
Posts: 631
yeah you can remove it using an aftermarket computer
__________________
PARTS FOR SALE!!! Have a look!!CLICK HERE!

MORE PARTS FOR SALE!!! Have a look!!
CLICK HERE TO CHECK IT OUT!!
-dc- is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2007, 12:58 PM   #9
bourbon
The Hairy Mod
 
Join Date: Sep 2005
Location: southside ya'll and North Side, Brissy
Car: MINI Cooper S 2003
Posts: 8,110
yes you can...as long as you have an aftermarket ecu...

the ones ther emakin on FL are ones you dont need to change ecu
__________________
For All your crash repair panels & lights, clear lights contact us at
PANEL HOUSE 45 RANDALL ST SLACKS CREEK QLD 4127
PHONE : 07 3808 8737 FAX : 07 3808 8735
bourbon is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 04:59 AM   #10
dave0r
AstinaGT Regular
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tauranga
Car: Astina GT Turbo
Posts: 302
Send a message via MSN to dave0r
Quote:
Originally Posted by zero_cool View Post
the Hotwire AFM is still in its production stage, and no the BP N/A AFM will not work on the BPT.
different config, and also totally different sizing with the stock BPT piping.

Not true

i hooked up a BG BP N/A afm to my GTX setup
drove the car 30kms to get the intercooler piping fitted

car didnt over head..didnt surge..it just ran a bit rich !

if you where to ever use it for daily use id recommend getting the AFM tightened on the dyno
__________________
1996 ST205 Toyota Celica GT4
*Gone* 1991 Astina GT, 102wkw/138whp
Built a KL-ZE 220whp engine for a KF Laser
dave0r is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 07:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
2001- 2010 AstinaGT