Go Back   AstinaGT Forums > Performance & Technical > Suspension & Wheels

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 22-04-2017, 11:51 AM   #1
lankykiwi
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Hamilton, NZ
Car: Red '01 SP20
Posts: 1
SP20 Front strut top mount

Gidday all, I'm in New Zealand and have a fantastic Red 2001 SP20, excellent cars, when they work!

It's been clunking and squeaking over bumps so I did my research and concluded it was the top mounts for the front struts. Today I got a mount and bearing from a local supplier and whipped the strut out, easy as!

However, the mount I bought and the mount that was in the car are different!
Left is the original mount, bearing and top cap, right is the new mount and bearing.

Keep in mind the supplier used both my rego and the make/model/year to select these parts, so they should be the same right?



My question is, can I use the new mount, or should I go back on Monday and throw it at the monkey behind the counter? The car is in bits at the moment, so any help would be awesome!
lankykiwi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 30-04-2017, 08:12 PM   #2
project.r.racing
Senior Member
 
project.r.racing's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: n/a
Car: n/a
Posts: 10,913
Although different, it looks like it will do the same job. Both bearings have the same inner hole size to fit the upper spring hat.

The newer one is probably just a re-engineered/updated version.
project.r.racing is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
sp20, strut mount

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 10:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
2001- 2010 AstinaGT