Go Back   AstinaGT Forums > Performance & Technical > Performance & General Maintenance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2006, 01:05 PM   #1
W.A.I.
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Queensland
Car: BA Hardtop
Posts: 171
Car Won't Start

not the astina, but the holden astra.

the car worked fine yesterday, battery's good. car in the garage all night.
it just appears that it wouldn't want to start today at all.

any suggestions?

Cheers,

Andrew
__________________
W.A.I.
W.A.I. is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 04-11-2006, 03:59 PM   #2
TommyG
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 15
Kick it in the ovaries?

No idea, sorry. Best of luck with it though :P
TommyG is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 05:35 PM   #3
Rupewrecht
Administrator
 
Rupewrecht's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: melb.vic.au
Car: AZ-1, Astina Hardtop Turbo, BJ Protege, Beetle
Posts: 16,518
Define 'won't start' - that's a bit vague.

The engine turns over but wont start?

Nothing happens at all?
__________________

jdmparts.rupewrecht.com
Sourcing your not-quite-overnight parts from Japan

WRECHT--|--SLOWTEGE--|--BEETLE--|--SUBSTITUTE--|--AZ-1


Rupewrecht is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 05:44 PM   #4
W.A.I.
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Queensland
Car: BA Hardtop
Posts: 171
insert the key, turns it, lights in the cluster comes on... but turns the key to start, nothing happens at all.
I haven't actually seen the car in person yet. going over to see it now.
will keep you updated.
__________________
W.A.I.
W.A.I. is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 05:46 PM   #5
Rupewrecht
Administrator
 
Rupewrecht's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: melb.vic.au
Car: AZ-1, Astina Hardtop Turbo, BJ Protege, Beetle
Posts: 16,518
Sure the battery is connected? Give the terminals a clean and then retighten. possibly just the corrosion causing a bad connection - i've had ot happen to a friends car
__________________

jdmparts.rupewrecht.com
Sourcing your not-quite-overnight parts from Japan

WRECHT--|--SLOWTEGE--|--BEETLE--|--SUBSTITUTE--|--AZ-1


Rupewrecht is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 08:14 PM   #6
W.A.I.
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Queensland
Car: BA Hardtop
Posts: 171
car would start now. after checking all the fuses, everything seems fine. could be loosened or bad fuse connections.

Cheers
__________________
W.A.I.
W.A.I. is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 05:00 PM   #7
platypus
living in the past man
 
platypus's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Newcastle, NSW
Car: Subaru Outback 2.0 turbo
Posts: 4,707
Send a message via MSN to platypus
immoboliser failure more likely... didn't read key

or automatic not in P or R will do that too
__________________
1997 BG5 Subaru Outback - Now with STI boost...
platypus is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 08:12 PM   #8
W.A.I.
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Queensland
Car: BA Hardtop
Posts: 171
yeh, thought that was the gear not in P properly.
after i saw the car last night, it was properly shifted in.
then went to look at the fuse, everything seemed fine.
tried again afterwards, it just works.
but again, the electric windows' playing up a little bit now. will need to take that back to holden after the final exams anyhow just on the safe side.
__________________
W.A.I.
W.A.I. is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2006, 05:36 AM   #9
Ripper323
Carless Bum
 
Ripper323's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Shanty town of Darwin
Car: whatever I can borrow
Posts: 1,044
If your electric windows are playing up, try turning on your headlights and as much electrical equipment to see what happens, see if everything goes dim. If everything doesn't work properly, I'd say it's a battery connection. If you aren't getting good contact on the battery terminal, it can't conduct the full amount of current required, and the voltage actually drops throughout the car. If you look at the battery terminals and they are covered in crud, poor boiling water over the terminals, and it should get rid of that stuff.
__________________
Ripper323 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2006, 11:58 PM   #10
W.A.I.
Junior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Queensland
Car: BA Hardtop
Posts: 171
have had someone from RACQ looked at the car tonight coz it wouldn't start again...
the guy has found out it was the fact that the engine was flooded....
it just make the car needs a lot of efforts to get started....
it was suggested that could be of a few causes - computer fault, air-fuel sensor, fuel pump dripping, and a few others....
will have to take that back to Holden sometimes after the final exams....

ps: by the way, the battery was part of the reason as well... but changing the battery alone didn't do any good tho.... that's a $150 battery from autobarn....
__________________
W.A.I.
W.A.I. is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2006, 12:32 AM   #11
platypus
living in the past man
 
platypus's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Newcastle, NSW
Car: Subaru Outback 2.0 turbo
Posts: 4,707
Send a message via MSN to platypus
best of luck with that mate - prolly a sensor problem - the opel designs seem to allow about a 5 year life on half the bloody electrics in the car - if you get that long your doing well.... if it dies before - they'll warranty with a fight

of the ones i've dealt with thus far i'd try and go to the gabba to get it fixed... they were just really good to deal with - village holden are pains as are zupps....
__________________
1997 BG5 Subaru Outback - Now with STI boost...
platypus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How Do I Start Racing In My Car? project.r.racing Motorsports 11 09-12-2006 05:45 PM
help....car wont start anymore!! SP02C Performance & General Maintenance 9 07-08-2006 06:48 PM
Car wont start Ian Performance & General Maintenance 20 22-01-2006 11:22 AM
my car won't start!!! platypus General Automotive Talk 52 08-09-2004 11:55 AM
help! my car wont start! twilightprotege Performance & General Maintenance 4 23-08-2004 06:26 PM


All times are GMT +10. The time now is 08:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
2001- 2010 AstinaGT