Go Back   AstinaGT Forums > Performance & Technical > Interior & Electrics

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2010, 05:50 PM   #1
Roby
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Darwin NT
Car: 1997 323 Astina
Posts: 11
1997 323 Astina, No High Beam

Hello,
I have a 1997 323 Astina 1.8 which I recently purchased. It has 69,000 on the clock. Unfortunately the High Beam doesn't work, although the inside headlights and dash high beam light come on when I hit the pass position on the stalk. Cant find any High Beam specific fuse or relay. All other fuses seem to be ok. I doubt its the stalk switch assembly as it seems too tight and new.

Any Ideas

Thanks in advance.

Roby

Last edited by Roby; 02-02-2010 at 05:51 PM. Reason: Typo
Roby is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-02-2010, 09:19 PM   #2
70NYD
Veni, vidi, vici
 
70NYD's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Brisbane
Car: 1996 BA Hatch & 2005 RX8
Posts: 4,911
if you switch the highbeams on, and the blue light inside lights up, than the stalk works. the relay/fuze is in the engien bay. if they are ok check the lights them selfs
__________________
70NYD is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 02:14 AM   #3
Roby
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Darwin NT
Car: 1997 323 Astina
Posts: 11
Nope no light

No blue indicator on the dash when the stalk is in the high beam position only when pulled forward to the pass position. There is no headlight specific fuse or relay that I can see in the fuse box in the engine bay.
Roby is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 09:25 AM   #4
Rupewrecht
Administrator
 
Rupewrecht's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: melb.vic.au
Car: AZ-1, Astina Hardtop Turbo, BJ Protege, Beetle
Posts: 16,525
Have you checked the bulbs? You haven't actually mentioned that
__________________

jdmparts.rupewrecht.com
Sourcing your not-quite-overnight parts from Japan

WRECHT--|--SLOWTEGE--|--BEETLE--|--SUBSTITUTE--|--AZ-1


Rupewrecht is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 01:17 PM   #5
Roby
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Darwin NT
Car: 1997 323 Astina
Posts: 11
Bulbs

Bulbs seem ok as I get allot of illumination when I use the pass position. Just that is difficult to drive like that for extended periods! I am thinking of replacing all the bulbs with high intensity bulbs mentioned in other posts as I live in a rural area and the stock units are not really confidence building. Cheers Rob

BTW found this site particularly useful already! Thanks for taking the time to make it so!
Roby is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 07:57 AM   #6
mikey_something
Senior Member
 
mikey_something's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: NSW
Car: 1998 Toyota Supra 3.0L Twin Turbo
Posts: 1,413
go the HID direction out in rural area, probly around 4300K for maximum light output for dark areas
mikey_something is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 07:40 AM   #7
RustyKaos
Senior Member
 
RustyKaos's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: North Side Brisbane
Car: 1998 BA 323 Astina Hardtop
Posts: 1,414
Sounds like it is in the stalk. Maybe some dirty connectors and just needs a good clean?
__________________
Everytime an idiot dies, 20 more are born.


Come challenge me. I dare ya.
RustyKaos is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
1997, astina, headlights, high beam

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
2001- 2010 AstinaGT